2021.02.12. 0 Comments powerOFcoaching

A coach kiválasztása

Mikor aktuális a téma?

Ha a coaching felkeltette figyelmed és neki kezdenél egy folyamatnak, egyáltalán nem mindegy, kire is bízod rá Magad, ki kísér majd Téged a folyamatban.
Mivel a coachingban, mint minden ilyen típusú egyéni szolgáltatásban, meglehetősen fontos a kémia – az egymásra hangolódás, a coach egyéni sajátosságainak elfogadása (legyen ez beszédstílus, hangszín vagy csak egyszerűen a kisugárzás).

Ehhez jöjjön is egy saját történet: néhány hónapja egy vállalkozási mentor coachingjára keveredtem. A kinézete nem volt különösebben megnyerő számomra, volt ellenérzésem már az ülés előtt. Azonban az oldalán leírtak nagyon motiváltak és szerettem volna esélyt adni ennek a közös munkának. A Coach nagyon korrekt, felkészült volt – viszont nevetgélt. Mióta az eszemet tudom idegesít, ha egy komoly témáról beszélgetek valakivel és félpoénokkal szórakoztatja magát közben vagy csak (számomra nem érthető) konkrét ok nélkül nevetgél. Engem ez zavar, én ilyen vagyok – sajnos ebben a helyzetben az első alkalom után felismertem ezt és nem folytattam a munkát és mindez rendben van!
Attól, mert egy Coach XY számára a tökéletes volt, nem biztos, hogy Neked is – és ez így van jól, minden döntés egyéni!

Hogyan válassz?

Nem vagyunk egyformák: van, aki csak ajánlás alapján keres Coachot, van, aki az instagram követőbázisa alapján ítél.  Az egyik Coach weboldalát élből utálja, a másikét kedveli. Néhány gondolat, amit Klienseimtől tanultam:

  • korcsoport függő, de az online tartalmak nagyon sokat elmondanak egy Coachról
  • milyen témákról ír a Coach és milyen mélységben
  • sokan elolvassák a Coach Klienseinek publikus visszajelzéseit
  • kipróbálják az első ingyenes alkalmat, már akinél létezik ilyen – megtapasztalhatják kicsiben, milyen a folyamat a Coach kísérésével
  • csekkolják a Coach személyes profiljait, valós képet szeretnének látni róla az első alkalom előtt is
  • természetesen a szájhagyomány is jelentős – az ajánlás egy Coachee-tól mindig életszagú
  • a kiválasztási folyamat SZUBJEKTÍV, de az első alkalom meglehetősen sok mindent elárul arról, tudtok-e együtt dolgozni!

Ha konkrét kérdésed van, írj nyugodtan a kapcsolat fülön és remélem, tudok megfelelő választ adni!


Share: