2020.12.07. 0 Comments iamloved

Az utazó macska krónikája

Mi emberek, sokszor csak a célra fókuszálunk, az útra magára… kevésbé. A könyv lapjait olvasva látjuk meg, milyen a cél helyett az út minden pillanatát megélni, minden részletét megfigyelni, milyen a piros színek között is különbséget tenni…
Nana, az egykori kóbor macska és szerető gazdájának története megindító, fájdalmas, szívfacsaró és a szeretettől túlcsorduló.

“Néha messzire kell utaznod, hogy megtaláld azt, ami ott van előtted. Nana úton van, de nem biztos benne, hová tart. A lényeg az, hogy imádott gazdája, Szatoru mellett terpeszkedhet az ezüstszínű furgon anyósülésén. Szatoru nagyon szeretne találkozni három régi, ifjúkori barátjával, Nana azonban nem tudja, miért, a férfi pedig nem akarja elmondani.
A ritka szelídséggel és humorral elmesélt történet, amely Japán változó évszakaiban játszódik, az élet váratlan fordulatainak csodáját és örömét mutatja be.
Arra tanít, hogy tudjuk, mikor adjunk, és mikor kapjunk. Több mint egymillió olvasót indított már meg világszerte a kedvesség és igazság üzenete.
Egy csodálatos történet hűségről és barátságról.”

Nem is tudom miért érdemes elolvasni ezt a könyvet, talán azért, mert a fájdalmas múlt ellenére nagyon szeretetteljes, empatikus, türelmes gyermekké és felnőtté is lehet válni, értékelve, amit ad a sorsunk…
…vagy azért, mert, ha van olyan, aki Tőled függ egész életében, akár egy macska, akkor átérzed mi játszódik le Nana és Szatoru között…
Tegnap este olvastam ki a könyvet és egyetlen dologra vágytam csak… Rézyt magamhoz szorítani és hálát adni azért, hogy ilyen csodás macska gazdája lehetek!

“Örökre felejtsd el azt az elképzelést, hogy az út valami cél elérésének a módja. Valójában minden lépésünk megérkezés. Minden reggel mondd el magadban: “megérkeztem”.”

Paulo Coelho

 

 

 


Share:
Tagged: