2020.10.29. 0 Comments iamloved

Idézetekről

Az idézetekről néhány gondolatot engedjetek meg: manapság elárasztja a bloggerek, életvezetési tanácsadók, coachok közösségi oldalait a rengeteg idézet, az ismerőseim többsége is posztol ilyen idézeteket. Van, aki naponta több alkalommal is! Mindenféle egymás kezét fogó emberek képeire rányomnak egy vagonnyi szöveget és már kész is… nekem néha már too much – azonban, ha épp ’betalál’, akkor egy percre (vagy kettőre) nálam megáll az idő!

Miért?

Néha egy mondat, idézet, mantra képes összegezni mindazt a gondolatrendszert, problémát, melyre válaszokat keresünk. Vagy épp a problémánkat, élethelyzetünket sűríti néhány szóba vagy épp olyan útmutatást ad, melyet hosszas mesékkel mi is elmondtunk már magunknak. De lám, ha ezt egy mondatba lehet sűríteni, akkor mégsem tűnik annyira elérhetetlennek?

Ha az idézet megérint, úgyis észreveszed… nálam megáll az idő, többször visszaolvasom, ízlelgetem és érzelmileg is átélem. És igen, ez a látott-hallott idézetek 1 %-a lehet, viszont a ránk gyakorolt hatás a lényeg…
Az idézetek egy részét sokan mantrának használják, amikor épp nehéz a pillanat, a pozitív gondolat ismételgetése átsegíthet. Nem vagyunk egyformák és nem is állandóan ez az eszköz segíthet, de lehetséges, hogy egy-egy mantra támogat, szeret.

Évek múltán jöttem rá, hogy saját mantrám a ‘szeretet az élet’…. nem tudom honnan vettem, azt sem mióta mondogattam… de ma már boldog birtokosa vagyok, szép, ugye?

“Ha hallasz egy dalt, aminek a szövege megragad, számodra jelent valamit, ha olvasol egy könyvet, egy idézet et, amiről érzed, hogy közöd van hozzá, ha látsz egy gyönyörű tájat, ami megigéz, gyűjtsd magadba. De ne öncélúan. Mert mindez egyszer értelmet nyer.”

Csitáry-Hock Tamás

Te mit gondolsz az idézetekről? Van mantrád, amit gyakran mondogatsz, ha szükséged van rá?

Véleményem szerint a közösségi oldalakon nagyon népszerűek az idézetek, hiszen néhány másodperc alatt értéket tudnak közvetíteni az Olvasók számára. Ez persze rohanó világunk sajátossága is.

“Egy jó idézet gyémánt a bölcs ember ujján, de kavics a bolond kezében.”

Joseph Roux


Share: