2020.12.09. 0 Comments iamloved

Te olvasol?

Világéletemben utáltam olvasni, gyerekként letagadtam a hangos olvasás házi feladatokat, mindent bevetettem, hogy ne kelljen kötelezőket olvasnom (jó tanuló voltam, de az olvasás maga nem jelentett számomra sok izgalmat).

A közelmúltban épp egy újabb „önválság menedzsment” közepette megláttam a polcomon a régóta porosodó L. L. Hay könyvet. Egy krízis feldolgozása során néha mindent megragadunk, hátha segítségünkre lehet, így nekikezdtem… és lám, mostanra értem meg az olvasásra?

Magával ragadott minden oldal, noha ez a Szerző érdeme – de a pozitív gondolatok olvasása közben valami más is megváltozott. Még többet és többet akartam tudni mindenről, ami önismeret, pozitív gondolkodás, önbizalom, pszichológia… így nekiálltam könyvről könyvre venni és olvasni.

olvasás

A csend lett a legjobb barátom egyike, ha otthon voltam, a kanapén elfeküdve Rézy flegmán a mellkasomra gömbölyödött és olvastam, olvastam. Olyan érzelmi és gondolkodásmódbeli fejlődésben támogatnak a könyvek, hogy ezt a „mankót” nem szerettem volna megtartani csak magamnak.

Az olvasás mostanra szokássá vált, szomjazom a tudást, a történeteket, a különböző nézőpontok megismerését – következő bejegyzéseimben olyan könyvekről olvashatsz majd, melyek az önismeretszerzésben is támogattak. Kiemelten sok könyvet olvasok önszeretet, szeretet témában – így bízom benne, hogy lesz, ami felkelti érdeklődésed. Szívesen olvasok önfejlesztő könyveket, pszichológusok-coachok könyveit, élettörténeteket egyaránt.

“Az olvasás a nézőpontváltás technológiája. Ha valaki más gondolatai járnak a fejünkben, az ő nézőpontjából szemléljük a világot. Nem egyszerűen befogadjuk azokat a látnivalókat és hangokat, amelyeket első kézből nem tapasztalhattunk meg, hanem belépünk az illető fejébe, és átmenetileg azonosulunk a véleményével és a reakcióival.”

Steven Pinker

Te honnan gyűjtesz információt? Blogokat követsz? Könyveket olvasol? Instagram profilokat követsz?


Share: