COACHING

Coachként abban hiszek, hogy nem én tudom mi a megoldás egy adott folyamatban – az Ügyfél viszont tudja és az ehhez vezető úton támogatom. A támogatás különböző technikákkal, módszerekkel történik – mely egyén- és témafüggő egyaránt. A coaching folyamat önismereti utat biztosít egy adott témában – az önismeretszerzés egy olyan formája, melyben a visszajelzések, tisztázások fontos szerepet kapnak.

A coaching alkalmával előre egyeztetett időpontban, helyszínen  és időtartammal dolgozunk azon a felvetésen, kérdéskörön, amelyet a Kliens hoz. A folyamat időtartama meghatározott illetve a pontos cél definiálása is az első ülések témája.

GROW-modell alapján dolgozom, igazodva egyéni igényekhez:
Goals – A cél meghatározása, SMART ‘mércével’
Reality – A jelenlegi helyzet feltárása, valóság megvilágítása
Options – A lehetőségek számbavétele, feltérképezése
Will – Lépések, amikkel haladunk előre

A folyamat célja tisztább látásmód kialakítása, új nézőpontok megtalálása, a valóság tényszerű, tudatos feltárása, melyet a lehetőségek áttekintése, feltárása követ, cselekvési terv kidolgozásával. A folyamat eredménye: a megoldás lehet akár a konkrét cselekvés, de akár az is, hogy egy új nézőpontot talál az Ügyfél, mely számára megnyugvást hoz.

A folyamat sikerének fontos pillére a bizalom, az ítélkezésmentes, biztonságos tér kialakítása. Természetesen teljes körű titoktartás köt minden Klienshez kapcsolódóan.

Klienseim változatos témákkal érkeznek: magánélet, önbizalom, párkapcsolat, időmenedzsment, krízishelyzet, énhatárok kialakítása, boldogságkeresés, munkahelyi problémák…
Nyitott és empatikus személy vagyok, liberális gondolkodásmóddal – ha a témakör nem az én szakterületem, ajánlok másik Kollégát.

Fontosnak tartom a kompetenciahatáraim megtartását, így szoros szupervízió is támogatja szakmai döntéseimet. Ha a témakör inkább pszichológust igényel, akkor segítek rátalálni a megfelelő pszichoterapeutára – nem hagyom magára a Kliensem.

Az ülés időtartama: 50 perc (online, offline)
A folyamat célja: az első alkalmak feladata meghatározni
A folyamat hossza: a szerződés részeként előre meghatározzuk
A folyamat kulcsszavai: célkitűzés, tényszerű feltárás, tudatosítás, tisztázás, lehetőségek áttekintése, cselekvés
Módszertani lehetőségek: gestalt, solution focus, art
Fizetési feltételek: alkalmanként készpénzben vagy átutalással
Coaching díja: 12.000 Ft. AAM

Share: